Paste Primavera | Gatitul e libertate!

Paste Primavera

Pentru ca imi era pofta de niste paste si vremea de afara era minunata, am mesterit un fel de mancare vesel si usurel, pe care l-am denumit “paste primavera”. Acuma, daca or fi existand si alte retete cu aceeasi denumire, eu nu va pot spune, stiu doar ca veselia pe care mi-au adus-o m-a pus sa le denumesc asa 🙂

Portii: 2

Timp preparare: 25 minute

Ingrediente

  • 4-5 “ghemuri” de paste tagliatelle
  • 300 g piept de pui
  • 200 g smantana
  • 100-150 g branza brie
  • 5 ciuperci maricele
  • o ceapa verde
  • o legatura patrunjel
  • piper cu praf de usturoi
  • 2-3 linguri ulei aromat (eu mi l-am facut acasa, cu ardei iute si rozmarin)
  • 6 rosii cherry
  • ceapa “de tuns” (chives) pentru ornat (puteti folosi ceapa verde normala taiata pe lungime)

    paste primavera - ingrediente

  • Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe punga. Taiem ceapa si ciupercile.
  • paste primavera - taiem ciupercile

  • Punem ceapa la calit la foc mic cu putin ulei, 2-3 minute. Taiem pieptul de pui fasii, il amestecam cu uleiul aromat, sare si piperul cu usturoi. Punem si pieptul de pui la prajit, fara alt ulei.
  • paste primavera - calim carnea si ceapa

  • Peste ceapa punem ciupercile, iar dupa 2-3 minute adaugam smantana si branza taiata cubulete.
  • paste primavera - ciupercile in tigaie

  • Langa pui adaugam si rosiile, pentru vreo 2 minute, cat sa se gateasca un strop.
  • paste primavera - rosii cherry

  • Taiem patrunjelul si il punem peste ciupercile cu sos.
  • paste primavera - sos alb cu verdeata

  • Adaugam si pastele scurse bine si amestecam pana se mai ingroasa sosul.
  • paste primavera - in tigaie

  • Montam in farfurie astfel : paste, fasii din piept de pui, rosiile si bucati de chives sau ceapa verde.
  • paste primavera - prezentare 2

    paste primavera - prezentare

    paste primavera - de aproape

Observatii

Pentru cei care nu mananca branza cu mucegai, branza brie poate fi inlocuita cu mozarella proaspata 😉

Comentarii (4)

Sunt mare fan al pastelor si cu siguranta acestea m-au dat pe spate!

Ma bucur sa aud asta!

Nu am vazut in reteta ingredientele pentru floare 🙂

Floarea, farfuria si blatul sunt elemente strict decorative 😉 Consumul lor este strict interzis!

Posteaza un comentariu