Paste Primavera
Pentru ca imi era pofta de niste paste si vremea de afara era minunata, am mesterit un fel de mancare vesel si usurel, pe care l-am denumit “paste primavera”. Acuma, daca or fi existand si alte retete cu aceeasi denumire, eu nu va pot spune, stiu doar ca veselia pe care mi-au adus-o m-a pus sa le denumesc asa 🙂
Portii: 2
Timp preparare: 25 minute
Ingrediente
- 4-5 “ghemuri” de paste tagliatelle
- 300 g piept de pui
- 200 g smantana
- 100-150 g branza brie
- 5 ciuperci maricele
- o ceapa verde
- o legatura patrunjel
- piper cu praf de usturoi
- 2-3 linguri ulei aromat (eu mi l-am facut acasa, cu ardei iute si rozmarin)
- 6 rosii cherry
- ceapa “de tuns” (chives) pentru ornat (puteti folosi ceapa verde normala taiata pe lungime)
- Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe punga. Taiem ceapa si ciupercile.
- Punem ceapa la calit la foc mic cu putin ulei, 2-3 minute. Taiem pieptul de pui fasii, il amestecam cu uleiul aromat, sare si piperul cu usturoi. Punem si pieptul de pui la prajit, fara alt ulei.
- Peste ceapa punem ciupercile, iar dupa 2-3 minute adaugam smantana si branza taiata cubulete.
- Langa pui adaugam si rosiile, pentru vreo 2 minute, cat sa se gateasca un strop.
- Taiem patrunjelul si il punem peste ciupercile cu sos.
- Adaugam si pastele scurse bine si amestecam pana se mai ingroasa sosul.
- Montam in farfurie astfel : paste, fasii din piept de pui, rosiile si bucati de chives sau ceapa verde.
Observatii
Pentru cei care nu mananca branza cu mucegai, branza brie poate fi inlocuita cu mozarella proaspata 😉
Sunt mare fan al pastelor si cu siguranta acestea m-au dat pe spate!
Ma bucur sa aud asta!
Nu am vazut in reteta ingredientele pentru floare 🙂
Floarea, farfuria si blatul sunt elemente strict decorative 😉 Consumul lor este strict interzis!