Ardei copti, umpluti cu branza si facuti pane | Gatitul e libertate!

Ardei copti, umpluti cu branza

ardei copti umpluti - aproapeImi plac ardeii, mai ales cei rosii. Cruzi, copti, fierti in tocanite, umpluti cu diverse – imi plac in toate felurile 🙂 Sezonul lor inca nu s-a incheiat, asa ca e momentul sa incercam ceva mai special.
Atentie! Asta e o reteta pentru dresat rabdarea 😉

Portii: 2

Timp pregatire: 30 minute

Timp gatire: 15 minute coptul, 10 minute prajitul

Ingrediente

  • 6-8 ardei mici sau vreo 4 mai potriviti
  • 150 g crema de branza
  • 150 g branza de burduf – atentie sa fie cat mai cremoasa si sa nu fie iute (puteti folosi cascaval, telemea, feta, …)
  • un ou
  • faina
  • pesmet
  • ierburi (eu am pus salvie, patrunjel, oregano, mergea si putina ceapa verde)
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit

    ardei copti umpluti - ingrediente

  • Primul pas este sa coacem ardeii.
  • ardei copti umpluti

  • Apoi se pun intr-un vas, ii presaram cu sare si punem un capac – ii lasam minim 10 minute. Asta ne ajuta din 2 motive – se vor curata mai usor si nu o sa ne frigem cand facem aceasta operatiune.
  • ardei copti umpluti

  • Taiem marunt ierburile aromate si le amestecam cu cele 2 feluri de branza. Gustati si condimentati cu sare si piper daca este nevoie.
  • ardei copti umpluti

  • Taiem ardeii in jurul cotorului, doar cat sa putem scoate semintele. Cotorul trebuie sa ramana atasat intr-o parte pentru o prezentare mai interesanta. Stiu, e munca ce necesita un pic de timp si mai ales rabdare, dar puteti sari peste ea daca va grabiti.
  • ardei copti umpluti

  • Umplem ardeii cu crema de branza si ii inchidem cat mai bine ca sa se imprastie cat mai putina branza in tigaie la prajit.
  • ardei copti umpluti

  • Batem oul cu putina sare. Intr-o farfuriuta punem 2 linguri de faina, in alta vreo 2-3 de pesmet. Punem tigaia cu uleiul la incins. Luam fiecare ardei, il tavalim prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet si il punem in tigaie. Daca vreti puteti face si faina-ou-pesmet-ou-pesmet-tigaie , caz in care veti avea o crusta mai groasa 🙂
  • ardei copti umpluti

  • Dupa ce s-au rumenit ii scoatem pe hartie absorbanta pentru a scapa de excesul de ulei.
  • Langa ardei eu am pregatit un cous-cous cu legume – morcov, ceapa, ardei si broccoli. Se face simplu si repede – punem ceapa si morcovul cu 2 linguri de ulei si 2 de apa, sa se inmoaie.
  • ardei copti umpluti

  • Urmeaza ardeiul, broccoli, cous-cous si apa fierbinte. Condimentam si lasam pe foc vreo 5 minute, apoi oprim focul si lasam acoperit cu un capac. Asta e cam tot.
  • ardei copti umpluti

  • Eu mi-am facut de cap si am adaugat la final si vreo 3 linguri bune de smantana. A fost bun. Iar ardeii umpluti au fost deliciosi! Nici nu am simtit lipsa carnii din cauza asta, lucru mare, asa e?
  • ardei copti umpluti

  • Crema de branza din interiorul ardeilor se inmoaie si iese o nebunie…
  • ardei copti umpluti

  • Iammiii!

Comentarii (12)

Am incercat aceasta reteta si este foarte gustoasa. Eu am umplut ardeii cu branza telemea.
https://www.facebook.com/viorica.manole.18

Irina umplutura la acesti ardei e aceeasi cu cea de la masterchef?Si inca ceva,se poate de inlocuit crema de branza cu branza simpla amestecata cu telemea sau nu?

Acesti ardei nu sunt la fel cu cei de la masterchef. Cei de la masterchef au fost umpluti cu telemea de vaca rasa, amestecata cu o lingura de crema de branza Delaco, apoi au fost dati prin amestec de tempura (acolo am avut o faina speciala care acasa poate fi inlocuita cu jumatate cana de faina si o lingura de amidon – astea se amesteca doar cu apa rece si sare). Dupa aceea i-am prajit in baie de ulei (o cratita mai adanca in care am turnat un litru de ulei).
Poti inlocui branza cu orice ai la indemana si iti place, poti face de fiecare data alta combinatie, poti adauga ierburi aromatice sau alte condimente.

multumesc inca o data.Da sigur k sunt diverse combinatii dar mi-a ramas gandul la ce a zis sef Catalin ca sunt foarte buni si aceasta va fi prima varianta pe care o voi incerca.Ai un sufletel minunat.

Pai, cu ardeii tai, treaba sta cam asa: fiica-mea sa nu vada ARDEI, CIUPERCI SI BANANE: bleah, bleah! Cu ciupercile si bananele am mai prostit-o (intr-un shake, intr-o omleta, chiftele vegetale etc. O anunt pe la 18 ani ca de fapt a mancat). Ardeii, nu si nu. Pana la reteta ta. A halit 3 deodata. Mai mult decat multumesc. Iti foarte multumesc.Daca mai ai retete haioase si gustoase cu ardei si le postezi, multumim frumos. Deliciosi!

Ce frumos, ce frumos!! Ma bucur tare mult ca te-am ajutat!
Ardeii romanesti abia apar, dar o sa ma gandesc la niste retete si o sa le postez. Mie imi plac foarte mult ardeii capia pentru ca sunt dulci si in acelasi timp sunt foarte versatili, putand fi combinati cu foarte multe ingrediente. Chiar de curand am mancat un alt fel de lasagna ce avea un sos picant facut cu ardei copti. Nu am aflat reteta exacta, dar o sa fac eu niste teste acasa si musai e sa iasa!

Asteptam cu nerabdare. O seara frumoasa.

In sfarsit am facut si eu aceasta reteta, demult o ochisem si asteptam cu nerabdare so fac. Gustul e atat de fin , iar amestecul de branza se topeste in gura!!!!
Iti multumesc mult pentru aceasta receta si sunt nerabdatoare sa incerc una noua.

Ma bucur mult ca ti-a placut Irina! Poti varia aceasta reteta folosind diferite tipuri de branza si ierburi, adapteaz-o la ce ai chef si e in sezon 🙂

o reteta extraordinara! exact ce cautam 🙂 de abia astept sa vad ce gust are 😀 multumim pt aceasta reteta!!

Mmmm yammi … ardei copti si umpluti + eu = iubire 🙂
Am incercat de curand sa fac ardei umpluti cu telemea si legume obisnuite (dovlecei si rosii de ex.), ies buni. Ssau o alta varianta este umplutura cu linte care se condimenteaza cu curry si se servesc cu salata rucola, de asemenea o bunatate!

Ah, Ioana, ce bine suna si combinatiile tale! Si ce fain ca ai acces la mult mai multe obiceiuri culinare decat avem noi in Brasov.
Spune-mi te rog – ardeii umpluti cu linte sunt tot copti initial? Mi se pare foarte interesanta dar si sanatoasa reteta!

Posteaza un comentariu