Porumb copt in "pijamale" | Gatitul e libertate!

Porumb copt in “pijamale”

porumb copt - portie Daca ne uitam afara e mai mult sau mai putin vara. Daca ne uitam prin piete insa, ne dam seama mai bine in ce anotimp suntem. Legume proaspete, fructe dulci (unele si aromate 😛 ), preturi rezonabile – de aici imi iau inspiratia culinara in aceasta perioada.
Daca la supermarket e recomandat sa mergi cu lista si sa nu te abati de la ea oricat te-ar imbia dulciurile si snacksurile frumos ambalate, la piata avem liber la abateri! Cand deviez de la lista in piata singura problema e ca se strang prea multe plase si reusesc sa ajung mai greu cu ele pana la masina. In rest, excesul de legume sau fructe este chiar recomandat.
Am deviat insa de la subiect 🙂 Azi vreau sa va povestesc despre o super-garnitura : porumbul copt! Macar vara putem lasa consumul de cartofi la minim – avem o multime de alternative delicioase de incercat. Porumbul copt e una dintre ele.

Portii: 3

Timp preparare: 10 minute

Timp coacere: 30 minute

Ingrediente

  • 3 stiuleti de porumb fraged, cu tot cu “invelis” (cate unul de persoana)
  • 3 linguri ulei de buna calitate sau 30 g unt
  • sare, piper dupa gust
  • ierburi aromatice – eu am pus rozmarin si cimbrisor, puneti ce va place
  • optional – puteti pune usturoi zdrobit

    porumb copt - ingrediente

  • Daca folositi ierburi aromatice proaspete trebuie sa le spalati, le curatati frunzulitele de pe tulpini si le maruntiti.
  • porumb copt - ierburi aromatice

  • Amestecati uleiul sau untul moale cu ierburile, sare si piper.
  • porumb copt - ulei aromat

  • Spalati porumbul si desfaceti invelisul fara a-l rupe de tot. Daca nu reusiti, nu e o problema, puteti rezolva cu :
    1. sfoara de bucatarie
    2. combinatie intre hartie de copt si folie de aluminiu.
    Ideea este ca atunci cand se coace in propriile “pijamale” porumbul se face “la abur”, iar gustul si dulceata nu i se pierd in apa.
  • porumb copt - desfacut

  • Curatati porumbul de firele de matase. Apoi dati-l cu uleiul condimentat. Daca folositi unt e mai simplu, pentru ca se intinde mai bine si e usor sa vedeti daca ati ratat vreo zona.
  • porumb copt - dat cu ulei si condimente

  • Impaturiti la loc porumbul.
  • porumb copt - impaturim

  • Daca ati rupt invelisul, dupa ce l-ati impaturit il puteti lega sau il inveliti in hartie de copt si apoi folie de aluminiu (sau direct in folie de aluminiu).
    Se aseaza porumbul intr-o tava si se pune in cuptorul incins la 200 de grade.
  • porumb copt - in tava

  • Dupa 30 de minute al meu era gata – moale, dulce, delicios! Puteti sa il testati si daca este nevoie il mai lasati un pic in cuptor.
  • L-am mancat langa o friptura la gratar si fasole verde cu usturoi, patrunjel si nuci.
  • porumb copt - cu friptura si fasole verde
    porumb copt - prim plan

Comentarii (1)

Ador porumbul copt sau fiert! Pana acum il coceam in mod traditional insa varianta ta imi place foarte mult! Revin cu impresii dupa ce voi incerca! Te pup!

Posteaza un comentariu