Strudel cu ciuperci langa vita argentiniana | Gatitul e libertate!

Strudel cu ciuperci langa vita argentiniana

Reteta asta este din seria celor “o data in viata” 🙂 Nu pentru ca m-am saturat definitiv de asa ceva sau pentru ca nu mi-ar fi placut, ci pentru ca pretul muschiului de vita argentinian mi se pare extrem de mare (sare de 200 de lei/kg!! ). De ce am cumparat asa un ingredient scump? Ei bine, a fost din curiozitate adunata timp de cativa ani. Am vrut sa vad de ce este atat de laudat, cautat si mancat in toata lumea si ce diferenta este intre el si cel romanesc. Ce am aflat eu? In primul rand nu orice vita da o astfel de carne, trebuie sa fie un soi mai aparte. Eu am gasit Angus si din cate am citit este un soi foarte raspandit si apreciat.

muschi de vita argentinian

In America de exemplu cea mai mare parte a carnii de vita produsa si comercializata este Angus (din fericire pentru ei si-o permit mult mai des decat mine 😛 ). Am mancat la ei chiar si fast food cu friptura de vita (chifla integrala, omleta, branza topita si o bucata suculenta si delicioasa de carne de vita la gratar – 5 dolari, poate cu 50 de centi doar mai mult decat un sandwich cu alte ingrediente banale). As fi mancat un sandwich din asta in fiecare zi, atat era de bun! Sa revenim insa la oile/vacile noastre 🙂 Ale noastre soiuri sunt vite serioase, laptoase si cam atat. Carnea e bunutza, dar nici cruda de tot nu e destul de frageda . Vita lor in schimb e soi de carne, adica friptura e scopul vietii ei. Cum vine asta? Pur si simplu carnea se topeste in gura. Ajuta foarte mult faptul ca e marmorata, adica are vinisoare de grasime care la prajire se topesc si fragezesc carnea.

muschi de vita argentinian marmorat

Mi-a placut, a fost foarte foarte fraged si as mai manca oricand… daca plateste altcineva 😛 Sau daca as castiga la loto… dar cum nu joc, sunt cam mici sansele, nu? 😀 Ceva voi mai repeta totusi – strudelul cu ciuperci! Pentru el va si dau reteta (carnea se face prea simplu – se taie in felii grosute, se condimenteaza, se pune in tigaia incinsa, dupa 3 minute se intoarce, o mai lasam tot vreo 3 minute si gata! Daca o vreti facuta mai bine, incingeti cuptorul din timp si dupa ce scoateti carnea din tigaie o mai puneti sa se coaca vreo 5 minute.)

Ingrediente

  • 6-7 foi subtiri de placinta
  • 500 g ciuperci
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 100 g branza cu mucegai sau altceva ce va place
  • 150 g cascaval
  • o ceapa
  • 3-4 linguri unt topit
  • o lingura pesmet
  • sare, piper, cimbru

    strudel cu ciuperci - ingrediente

  • Ciupercile se spala, se taie maruntel si se calesc impreuna cu ceapa taiata cubulete intr-o lingura de unt. Cand se racoresc le adaugam un ou, o lingura de pesmet, 50 g cascaval ras si condimente. Intindem 3 foi, punem compozitia de ciuperci si o rulam.
  • strudel cu ciuperci - compozitie

  • Pregatim celelalte foi de placinta in felul urmator – o intindem pe prima, ungem cu putin unt topit, o punem pe a doua peste ea, iar ungem… Ultima nu se unge.
  • Amestecam smantana cu un ou, apoi cu branza maruntita/rasa si condimente.
  • strudel cu ciuperci - amestec branza

  • Intindem compozitia peste ultima foaie de placinta, punem ruloul cu ciuperci peste ea, indoim capetele si rulam.
  • strudel cu ciuperci - impaturim peste branza

  • Punem intr-o forma de chec, ungem cu unt deasupra si dam la cuptorul incins la 200 de grade pentru 35-40 de minute.
  • strudel cu ciuperci - in tava

  • Lasam sa se racoreasca, taiem si savuram!
  • strudel cu ciuperci - portie 2

    strudel cu ciuperci - portie

Comentarii (1)

miammm miammm intr-adevar ca vita argentiniana e cea mai buna si se topeste in gura… si noi am incercat carne pt steak din diferite surse si intr-adevar se simte diferenta! pana si un necunoscator si-ar da seama! dupa ce ai mancat o data steak din vita argentiniana nu mai vrei alta vita pentru ca orice i-ai face are gust de talpa de cauciuc ^_^ dupa parerea mea. pretzu e intr-adevar f ridicat insa mai bine putin si bun decat multsi prost… o sa incerc rulada arata delicios! dar cum se face sosul care se vede in ultima poza? la sosuri pt carne nu ma prea pricep…

Posteaza un comentariu