Supa crema de sfecla rosie cu guler de mere verzi si frigarui de rata | Gatitul e libertate!

Supa crema de sfecla rosie cu guler de mere verzi si frigarui de rata

supa crema de legume Pentru aceasta reteta m-am inspirat dintr-o poza a unei retete de la restaurantul meu preferat. Nu am gustat la ei supa, asadar nu stiu cat de aproape sunt de original. Important este ca sunt extrem de multumita de gustul pe care l-am obtinut – intr-o zi sper sa ajung sa gust si originalul.

Portii: 4

Timp preparare: o ora – o ora si un sfert

Timp fierbere: 35 minute

Ingrediente

  • *am cantarit fiecare tip de leguma dupa ce le-am curatat. Luati cantitatile mai degraba ca pe un ghid, nu trebuie sa le potriviti la gram 🙂
  • 30 g telina
  • 130 g morcov
  • 85 grame pastarnac
  • 20 g patrunjel
  • 200 g cartofi
  • 120 g sfecla rosie (necuratata) – cu cat e mai mica se va coace mai repede in cuptor
  • o ceapa
  • 2 mere cat mai verzi
  • 250 g smantana pentru frisca (naturala, nu vegetala!)
  • 1-2 linguri zama de lamaie
  • o lingura miere
  • 200 g piept de rata fara piele
  • o lingura si jumatate otet balsamic
  • 2 linguri sos de soia
  • o lingura ulei de susan
  • 2 linguri ulei de masline
  • o crenguta de rozmarin
  • sare, piper

    supa crema de legume

  • Am ales sa coc sfecla in cuptor – mi se pare ca este mult mai gustoasa decat cea fiarta. Am spalat-o, i-am taiat capetele, am crestat-o si am pus cateva ace de rozmarin in crestatura.
  • supa crema de legume

  • Am pus-o in cuptorul incins la 190 de grade pana cand intra furculita usor in ea (cam 50-60 de minute). Apoi am taiat pieptul de rata in fasii lungi, cam de un cm latime.Am amestecat carnea cu o lingura de miere, una de ulei de susan, otetul balsamic, sosul de soia,uleiul de masline si un praf de piper, apoi am lasat-o la rece.
  • supa crema de legume - piept de rata

  • Am curatat legumele si le-am pus la fiert intr-un litru si jumatate de apa cu o lingurita de sare.
  • supa crema de legume - piept de rata

  • Merele spalate se taie in doua si li se scot semintele. Exista un instrument a carui denumire imi scapa, cu care se taie bile rotunde din fructe si legume. Ei bine acel instrument este perfect pentru a scoate semintele merelor.
  • supa crema de legume

  • Se pune zeama de lamaie pe mere si se pun la cuptor langa sfecla. Ele au nevoie de doar 25-30 de minute pentru a fi gata.
  • supa crema de legume

  • In mod normal sfecla ar trebui sa fie gata cam in acelasi timp cu legumele . O curatam de coaja, o taiem si o adaugam la supa, nu inainte de a scoate si arunca ceapa. Pastram la cald.
    Intre timp pe niste bete de frigarui (eu am o varianta mini) infigem pieptul de rata.
  • supa crema de legume

  • Apoi il frigem intr-o tigaie antiaderenta.
    Scobim miezul merelor care intre timp s-au racit si il punem la blender impreuna cu aproximativ 70 grame de smantana – acesta va fi “gulerul” supei.
  • Punem restul de smantana peste legumele fierte si le pasam – in functie de nevoie putem sa mai adaugam apa si sare.
  • supa crema de legume

  • Pentru a fi de efect servim supa crema in pahare, astfel: supa crema, guler alb de mere cu smantana (pus usurel cu o lingura, pentru a nu se amesteca in supa) si frigarui de rata.Poate suna ciudat toata aceasta combinatie insa va asigur ca a fost extraordinar de gustoasa!
  • supa crema de legume

    supa crema de legume

Comentarii (13)

Bravo Irina si felicitari pentru prestatia de la MC!
Eu zic ca ai fost cea mai buna!
Am avut emotii mai mari decat cele din finala lui Halep. 🙂

Multumesc mult pentru apreciere!

Felicitari din tot sufletul! Iti doresc sa ai inspiratie, ca talent ai cu carul:), Sa ajungi in finala si sa sarbatorim impreuna castigarea titlului

Multumesc mult Patricia!

Imi pare bine sa te descopar, sa te felicit pentru performanta de la Master Chef si sa ti urez succes in continuare. Te am descoperit azi incercand sa caut pe net ceva ce aduce cu supa pe care ai pregatit-o pt MC. Voi incerca sa o fac si eu saptamanile viitoare. Mersi frumos de imspiratie si multa bafta! Steliana

Bine ai venit pe blogul meu si multumesc pentru cuvintele frumoase.
Reteta pe care am facut-o la MasterChef e usor diferita de cea de pe site (am folosit pentru condimentarea pieptului de rata ghimbir, anason stelat, boabe de mustar, chimion, iar la supa am folosit ceapa, sfecla, cartofi, un morcov si sucul unei mandarine). O sa trec in zilele viitoare la “Observatii” modificarile exacte. Sper sa iti placa!

Felicitari Irina!!! Iti tin pumnii la MasterChef!!!

Mersi mult Simona! 🙂

felicitari penru blog e super interesant. Imi doresc din suflet sa te revad marti!!

Multumesc 🙂

acum privesc mai atent aceasta”supa” si vad ca parca te defineste un pic…tu, irinuca in anii copilariei…o fetita cu obrajii rosii-inbujorati.., imbracata frumos cu guleras alb , si cu “idei marete” care pleaca ca niste unde……o fetita minunata!plina de viata si speranta …ca verdele permanent al rozmarinului…

Supa ? Cu siguranta nu este o supa. Am mai vazut supe la viata mea si ma tem ca jignim preparatul asta daca il numim “supa”.

Este o supa crema se pare domnule. Asa ceva ati mai vazut?

Posteaza un comentariu