Tort delicios de legume | Gatitul e libertate!

Tort de legume

Legumele nu prea sunt primele pe lista noastra cand ne intreaba cineva ce ne place sa mancam. Insa toti stim ca e bine sa le mancam cat mai des. Si atunci ce e de facut? Simplu – cautam metode de a face legumele cat mai delicioase. Eu va ajut, prezentandu-va un tort cu vinete si dovlecei ce poate fi servit ca atare sau ca garnitura.

Portii: 2

Timp preparare: 30 minute

Timp coacere: 25 minute

Ingrediente

  • o vanata
  • un zucchini sau un dovlecel
  • 150g crema de branza
  • un ou
  • o lingura pesmet
  • o lingura parmezan ras – eu am folosit un inlocuitor de la Delaco
  • un varf de lingurita de ierburi (eu am pus busuioc si oregano)
  • 2-3 linguri ulei
  • sare, piper
  • un ardei gras rosu mare (optional)

    tort de legume-ingrediente

  • Spalam dovlecelul si vanata si le taiem pe lung in felii cat mai egale si cat mai subtirele (4-5 mm). Le punem pe un fund si le presaram cu sare, apoi le lasam cam 15 minute sa “transpire”. In acest mod scapam de o parte din amareala vinetelor, dar si de apa in exces pe care o contin dovleceii.
  • tort de legume-fasii de vanata si zucchini

  • Cu un servetel stergem picaturile de apa, apoi ungem cu ulei toate feliile si le punem intr-o tigaie antiaderenta incinsa. Le lasam 2 minute pe o parte, le intoarcem si le mai lasam 2 minute pe partea cealalta apoi le scoatem din tigaie.
    Intre timp am amestecat crema de branza, oul, parmezanul, pesmetul si condimentele.
  • tort de legume-amestec de branza

  • Pentru o prezentare mai deosebita am folosit 2 forme patrate din inox, insa puteti prepara tortuletul si in tavi normale de pus la cuptor. Am uns cu ulei un vas de jena doar in zona celor 2 patrate, apoi am asezat primele felii de vanata – cele mai groase.
  • tort de legume-strat de vinete

  • Am pus cam o lingura de branza pe care am intins-o bine…
  • tort de legume-strat de branza peste vinete

  • Apoi am continuat cu un strat de dovlecei.
  • tort de legume-strat de dovlecei

  • In total am avut mai multe straturi de vanata, pentru ca ea a fost mai mare. Vedeti voi cate straturi va ies, important este ca la final ultimul strat sa fie de branza.
    Punem la cuptorul incins la 190 de grade pentru 20-25 de minute. Daca aveti un cuptor care coace tare in partea de sus e cel mai bine sa acoperiti cu un capac sau cu folie de aluminiu preparatul pentru primele 15 minute.
    Acum vine partea optionala… Pentru un plus de culoare am folosit un ardei, pe care l-am copt, l-am presarat cu sare si l-am lasat intr-un castron acoperit cateva minute ca sa se inmoaie si sa se curete mai usor.
  • tort de legume-coacem un ardei

  • Apoi l-am curatat, l-am taiat in doua si l-am taiat astfel incat sa obtin un patrat cat o forma. Am pus ardeiul peste tortulete si am mai lasat la cuptor un minut, cat sa se incalzeasca ardeiul. Puteti servi simplu, cu un sos usor pe baza de iaurt, sau ca si garnitura pentru un preparat mai deosebit din carne. Sigur o sa va placa!
  • tort de legume-prezentare

    tort de legume-de aproape

Comentarii (4)

delicios ! felicitari pentru reteta !

Multumesc mult!! Cand mai veniti in tara va astept la o portie!

vreau!!! vreau!!! si pare asa simplu!!! chiar este?

Cred ca cel mai greu din reteta asta este sa tai feliile de vanata si de dovlecel de grosimi cat de cat egale 🙂 Ca sa ai siguranta ca nu se lipeste, poti folosi hartie de copt sub tortulet. Restul… e piece of cake 😉

Posteaza un comentariu