Salata colorata cu peste afumat, cartofi, morcovi si broccoli | Gatitul e libertate!

Salata colorata cu peste afumat

Aveam niste peste afumat in frigider… Cum sa il folosesc cat mai bine, ca sa obtin ceva hranitor dar si cat mai sanatos? Pai… pestele afumat merge de minune intr-o salata de cartofi, dar de ce sa nu aduc eu plus de culoare si vitamine unei salate clasice? Zis si facut!

Portii: 4

Timp preparare: 30 minute

Timp total pregatire: 40 minute

Ingrediente

  • 200-250 g peste afumat
  • 3 cartofi medii spre mari
  • 3 morcovi potriviti
  • o bucata de broccoli – a mea cred ca a avut cam 3-400 de grame, cu tot cu tulpina
  • o lamaie
  • 2 cepe rosii
  • 4-5 linguri de ulei de buna calitate (eu am amestecat ulei de masline extravirgin cu ulei de floarea soarelui presat la rece)
  • jumatate de legatura patrunjel verde
  • piper si sare dupa gust (atentie, luati in considerare ca pestele afumat este si sarat)
  • Curatam legumele, taiem cartofii cuburi, iar morcovul rondele mai subtiri pentru a se fierbe in acelasi timp cu cartofii. Punem cartofii si morcovii la fiert in apa cu sare. Taiem broccoli in buchetele micute cat pentru o inghititura. Il punem in apa musai cu sare, care fierbe, il lasam pana intra furculita in el, apoi il dam deoparte si il bagam imediat in apa cat mai rece – asa se opreste procesul de fierbere si vom obtine un broccoli verde si frumos.
  • Pestele – in functie de ce peste alegem, avem de lucru diferit, insa rezultatul la care trebuie sa ajungem este o gramajoara de bucati de peste fara oase. Mie una, dupa gust, cel mai mult imi place heringul afumat – insa la el trebuie sa alegem oasele. Daca nu aveti timp/rabdare puteti folosi rechin, butterfish sau alte soiuri pe care le gasiti fara oase.
  • Ce mai avem de facut? Sa taiem ceapa si patrunjelul si sa construim gustul salatei. Amestecam uleiul cu zeama de lamaie (putem pune si niste coaja de lamaie rasa, da o aroma aparte), sare, piper, patrunjel si ceapa.
  • salata colorata cu peste afumat - dressing

  • Adaugam legumele bine scurse – cartofii si morcovii pot fi fierbinti, astfel obtinand o salata calda.
  • salata colorata cu peste afumat - morcovi, cartofi, broccoli

  • Punem si pestele maruntit….
  • salata colorata cu peste afumat - amestecam ingredientele

  • Si amestecam usor, de jos in sus, fara sa strivim legumele. Puteti jongla cu sarea, piperul si zeama de lamaie dupa bunul plac. La fel, puteti sa o serviti calda sau rece – eu o prefer calda.
  • salata colorata cu peste afumat - delicioasa

  • Portie frumoasa in farfurie nu am de data asta … din motive de foame mare 🙂

Comentarii (4)

Irina, tocmai am facut reteta ta de peste afumat insa eu am pus pastrav afumat care nu are asa gust puternic de peste si am folosit doar o ceapa nu doua. (si tot mi s-a parut multa) 🙂 A iesit delicioasa! Multumesc de idee 🙂

Ma bucur ca pana la urma a iesit o salata pe gustul tau. Eu incerc doar sa va dau niste directii, apoi sper sa adaptati totul dupa ce aveti la indemana si ce va place 🙂

o reteta minunata, am si eu niste peste asa ca o incerc neaparat

Mersi Naty! Sper sa iti placa!

Posteaza un comentariu