Cascaval pane | Gatitul e libertate!

Cascaval pane

Cascavalul este intalnit in majoritatea frigiderelor noastre. Il mancam simplu, in salate, il folosim la gratinat sau la diverse compozitii gustoase. Din cand in cand ne dorim o schimbare, asa ca il transformam in fel principal.

Portii: 2

Timp preparare: 15 minute

Timp total pregatire: 15 minute

Ingrediente

  • 250 g cascaval
  • un ou
  • 2-3 linguri faina
  • 3-4 linguri pesmet
  • ulei pentru prajit
  • sare, piper, eventual si niste oregano uscat

    cascaval pane - ingrediente

  • Taiem cascavalul in felii groase de 1-1,5 cm – la mine au avut in jur de 125 de grame fiecare. Este important sa facem felii groase ca sa nu se topeasca prea tare la prajit si sa se imprastie prin tigaie.
    Punem intr-o farfurie faina, in alta oul cu sare, piper si oregano, iar in a treia pesmetul.
  • cascaval pane - pregatim etapele

  • Apasam bine cascavalul prin faina, apoi il dam prin ou batut.
  • cascaval pane - faina si ou

  • Il trecem prin pesmet, apoi iar prin ou si iar prin pesmet. Teoretic ajunge sa facem o singura trecere, insa mie imi place sa creez un strat “protector” un pic mai gros, tot pentru a nu se imprastia cascavalul in tigaie.
  • cascaval pane - tavalim prin pesmet

  • Se prajeste la foc iute, doar cat sa se rumeneasca un pic. Se potriveste de minune cu rosii proaspete, masline si paine prajita. Daca il mancati dimineata va recomand un ceai negru cu putina lamaie si miere, iar daca il mancati la alta masa vinul alb ii este prieten bun 🙂
  • cascaval pane - prezentare

    cascaval pane - sectiune

Observatii

  • Atentie la ce cascaval folositi – daca este mai sarat, nu mai adaugati sare.

Comentarii (2)

Perfect! Mie îmi place mult cașcavalul pane și mă bătea de mult gândul să încerc acasă! Iată cum mă motivezi! 😛 Multumiiiiiiiiiiiiiiiiiiim! O să îți spun cum mi-a ieșit!

Ne-am potrivit numai bine! Mai ales ca am de gand sa mai vin cu doua teste pe aceeasi tema saptamana viitoare… Ideile mi-au venit cand scriam reteta asta 🙂

Posteaza un comentariu