Cordon bleu cu paste si masline | Gatitul e libertate!

Cordon bleu cu paste si masline

Prima mea incercare de acest fel a fost una cu succes, asa ca va prezint reteta, poate prindeti curaj si incercati un snitel mai deosebit.

Ingrediente:
– pentru cordon bleu mai intai (au iesit vreo 3-4 portii)
aprox. 400g piept de pui sau de curcan (eu aici am folosit curcan)
150 g cascaval din cel feliat subtire (se poate inlocui cu felii subtiri de branza topita)
100 g pastrama de porc crud-uscata sau prosciuto (aroma e mai puternica si e-urile sunt mai putine decat la sunca)
2 oua (la mine unul era in vizita la vecini 🙂 )
pesmet
3-4 linguri faina (eu am folosit integrala)
ulei pentru prajit
sare, piper, un varf de lingurita de oregano uscat

– pentru paste (2 portii)
150 g paste uscate, daca se poate integrale
200 ml smantana dulce (adica nu fermentata… sa nu puneti zahar cumva 😛 )
100-150 g masline negre fara samburi
o lingurita amidon alimentar
3 frunze busuioc proaspat sau o lingurita uscat
sare, piper, ce va mai place

cordon bleu - ingrediente

Pasul 1 – taiem maslinele, daca sunt intregi.

cordon bleu - taiem masline

Taiem apoi pieptul in bucati cat mai mari.

cordon bleu - piept curcan

Il batem cu ciocanul pt snitele cat mai subtire, preferabil folosind o folie de plastic intre piept si ciocan. Apoi, peste fiecare felie punem putina sare, piper, o bucata de cascaval si una sau doua de pastrama.

cordon bleu - straturi

Impaturim mai intai cascavalul, asa:

cordon bleu - impaturire

Apoi il invelim bine cu carnea (nu am facut un “melc” ca sa nu ramana cruda carnea ce ar fi ajuns in mijloc)

cordon bleu - impaturire 2

Fierbem intre timp pastele, conform instructiunilor de pe punga, apoi le strecuram si le spalam cu apa rece.

cordon bleu - paste integrale

Batem ouale cu sare, piper, oregano si faina cat sa iasa un amestec curgator (nu uitati ca eu am folosit faina integrala – altfel amestecul ar fi fost mai deschis la culoare).

cordon bleu - ou si faina

Incingem ulei cam de un deget intr-o tigaie, trecem “cordoanele” prin ou, apoi prin pesmet si le punem la prajit. Focul trebuie sa fie potrivit, nici prea mic pentru ca absorb snitelele prea mult ulei, nici prea mare, pentru ca se ard si e posibil sa nu se coaca in interior destul.

cordon bleu - la prajit

Dupa ce se prajesc, le scoatem pe un servetel, sa lase surplusul de ulei.
Amestecam pastele cu smantana, busuiocul taiat, maslinele si amidonul dizolvat in 2 linguri de apa rece (neaparat rece) si punem pe foc, amestecand, pana ajung sa fiarba cam 2-3 minute. Amidonul trebuie sa ingroase un pic sosul.

cordon bleu - paste cu masline, smantana si busuioc

Finalul glorios:

cordon bleu - in farfurie

cordon bleu - closer

Si o sectiune, sa va impinga la gatit:

cordon bleu - sectiune

Comentarii (7)

reteta este mancabila.combinatioa cu masline face sa acshimbe radical gustul.cateva boabe de mazare le poate inlocui

Iri, arata superb, ca de altfel totul de pe site! Imi place extraordinar de mult cat de ingrijit lucrezi, este o adevarata desfatare pentru ochi sa-ti vad retetele! Aplauze la scena deschisa!

Guvi, ce surpriza placuta mi-ai facut trecand pe aici! Aprecierile tale ma onoreaza si emotioneaza in acelasi timp. Iti multumesc si o sa incerc sa ma mentin la inaltimea lor.

si eu garantat…ma duc la cumparaturi:)arata delicios…te anunt cum a iesit.

Ce fain! Dedic reteta asta Ioanelor, ca vad ca ati reactionat repede la ea. Va pup!

eu sigur incerc!!! 🙂 de-abia astept sa vad cum iese!

Iese iami-iami cu siguranta! Spor!

Posteaza un comentariu