Flori de dovlecel umplute cu branza | Gatitul e libertate!

Flori de dovlecel umplute cu branza

flori de dovlecel umplute si facute paneVara ne rasfata cu o mare diversitate de legume si fructe si de asta as vrea sa incercati cu totii sa gatiti cu ce este in sezon, pentru ca acum este momentul in care veti avea parte de gustul cel mai bun si de continutul de vitamine cel mai mare. In plus, va provoc sa iesiti din zona de confort si sa incercati lucruri noi, cautati o leguma pe care de obicei nu o mancati, niste mirodenii noi, niste arome noi. In perioada asta mai mult ca oricand aveti cu ce experimenta, de ce sa nu o faceti?
Si pentru ca nu vreau sa va dau doar un indemn, va dau si o reteta foarte apropiata de ce am facut in finala Masterchef: flori de dovlecel umplute si prajite in aluat de tempura. Puteti folosi aceeasi reteta si pentru a face ardei capia copti si umpluti cu branza – sunt un deliciu!

Ingrediente

  • 10- 12 flori de dovlecel/zucchini/dovleac
  • 150 g branza telemea
  • 2 linguri crema de branza simpla
  • 2 linguri faina
  • o lingura amidon
  • jumatate lingurita zahar
  • in jur de 100 ml bere rece
  • 1l ulei pentru prajit
  • sare

    flori de dovlecel umplute - ingrediente

  • Florile de dovlecel sunt de 2 sexe. Cele barbatesti au o tulpina lunga si subtire, cele femeiesti au o tulpina scurta si groasa (ca un dovlecel in miniatura).
  • flori zucchini de sexe diferite

  • De obicei o planta are mai multe flori barbatesti decat femeiesti. Ele sunt deschise o singura zi, apoi se inchid si incep sa se ofileasca. Din florile femeiesti polenizate apar dovleceii. Din acest motiv este de preferat sa folosim la mancare florile de sex masculin, avand insa grija sa nu le rupem pe toate daca vrem sa culegem ulterior si dovlecei.
    In poza de mai jos, floarea din stanga este de sex feminin, in timp ce restul florilor sunt de sex masculin.
  • flori de dovlece - de sex masculin si de sex feminin

  • Daca folositi flori din gradina, inainte de a le gati trebuie sa le spalati si sa verificati sa nu aiba vreo gaza in interior. In interiorul florilor mai puteti observa inca o diferenta de sex: florile barbatesti sunt singurele care au stamine cu polen.
  • flori de dovlecel de sexe diferite

  • Dupa ce am terminat de analizat florile trecem la treaba 🙂 Radem branza telemea si o amestecam cu crema de branza. Nu incercam decat sa legam telemeaua din aceasta cauza punem doar putina crema de branza.
  • telemea cu crema de branza

  • Punem intr-o farfurie adanca faina, amidonul, sare din belsug si zaharul. Turnam berea si amestecam doar cat sa se omogenizeze. Trebuie sa obtinem o consistenta precum cea a clatitelor.
  • faina, amidon, zahar, sare, bere - tempura

  • Punem uleiul la incins intr-un vas ingust si adanc (trebuie sa prajim florile in baie de ulei, deci avem nevoie de o adancime de vreo 4-5 degete). In fiecare floare punem cate o lingurita de branza, apoi strangem usor petalele in jurul ei. Nu puneti prea multa branza pentru ca se va imprastia la prajit!
  • flori de dovlecel umplute cu branza

  • Trecem florile prin aluat.
  • scufundam florile de zucchini in aluat

  • Apoi le prajim cam 2 minute in uleiul incins. Atentie, nu trebuie sa se faca maro ca un snitel! Trebuie doar sa fie crocanta crusta.
  • flori de dovlecel umplute la prajit

  • Le scoatem pe o hartie absorbanta si apoi le mancam calde.
  • flori de dovlecel umplute cu branza si facute pane

    flori de zucchini umplute cu branza si facute pane

Comentarii (2)

Hello Irinuca,
Nu stiu cat de bune sunt dar arata extraordinar!
Bravo!!!

Sunt foaaaarteee bune, branza din ele se topeste la prajit, florile sunt crocante…Iami-iami! 🙂

Posteaza un comentariu