Pui crocant cu altfel de sos usturoiat | Gatitul e libertate!

Pui crocant cu altfel de sos usturoiat

pui crocantDin cand in cand, rar, ma apuca pofta de snitele. Cand se intampla asta ma gandesc la tot uleiul ala folosit la prajit, cum sare el in toate partile in timp ce se imbiba in bunatatea de preparat, la mirosul de prajeala care cuprinde bucataria si la toate povestile nutritionistilor. Si imi cam dispare pofta 🙂 Zilele trecute am primit o provocare de la Gustos.ro si Philips, asa ca m-am hotarat sa gasesc o solutie pentru aceasta situatie si mi-a iesit ceva delicios si crocaaaant! Da, exista si snitelele gustoase si sanatoase, iar eu gatesc sanatos pentru concursul Philips AirFryer de pe Gustos.ro! Si pentru mine si pentru voi toti!

Portii: 2

Timp pregatire: 25 minute

Timp coacere: 30-40 minute

Ingrediente

  • un piept de pui dezosat, fara piele (cam 300 g)
  • un ou
  • o lingura mustar
  • 50 g cascaval
  • 2 linguri pesmet
  • o lingura ulei
  • o lingura rasa faina
  • sare, piper, boia (dulce sau iute, cum va place), oregano
  • *Pentru sos:
  • jumatate avocado copt (adica usor moale la pipait)
  • 2-4 catei usturoi
  • zeama de la jumatate lamaie
  • sare
  • *Pentru garnitura:
  • un cartof dulce sau 2 cartofi normali, albi
  • un pastarnac mare
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, boia, eventual si ierburi

pui crocant

    • Taiem pieptul de pui in bucatele cam de un deget grosime. Intotdeauna cand taiati o bucata mai mare de carne (de pui, porc, vita,…) incercati sa o taiati perpendicular pe fibra.

pui crocant

    • Batem oul cu mustarul, condimente si o lingura rasa de faina.

pui crocant

    • Intr-o farfurie punem pesmetul si cascavalul ras. Se pot adauga si seminte de susan.

pui crocant

    • Punem hartie de copt intr-o tava intinsa si o ungem/stropim cu o lingura de ulei. Dam fiecare bucatica de pui prin ou, apoi prin cascavalul cu pesmet, apasand bine. Asezam toate bucatelele de pui in tava.

pui crocant

    • Curatam pastarnacul si cartofii, apoi ii taiem rondele cat mai subtiri. Amestecam rondelele cu 1-2 linguri ulei, sare si condimentele dorite.

pui crocant

    • Punem legumele intr-o alta tava in care am pus hartie de copt. Hartia nu trebuie unsa cu nimic.

pui crocant

    • Bagam cele 2 tavi in cuptorul incins la 190 de grade – legumele dedesubt. Cine are ventilatie la cuptor, sa o foloseasca – ajuta sa se coaca mai repede ingredientele si sa se formeze crusta cea crocanta. Coacem carnea si legumele aproximativ 30 de minute (in cuptoarele fara ventilatie sa tot fie vreo 40 de minute – incercati legumele sa vedeti daca sunt facute).
    • Intre timp facem sosul verde, care inlocuieste mujdeiul clasic facut cu mult ulei si/sau smantana. *De obicei nu gasim avocado copt in magazine, asa ca va recomand sa il cumparati si sa il tineti vreo 3 zile in camara inainte de a-l folosi. * Taiem avocado in jumatate, il crestam cu un cutit pentru a fi mai usor de transformat in pasta, apoi stoarcem lamaie pe el pentru a nu se oxida.

pui crocant

    • Curatam usturoiul si il zdrobim impreuna cu sare.

pui crocant

    • Amestecam pasta de usturoi cu cea de avocado, gustam si completam cu sare sau cu zeama de lamaie. E simplu, sanatos si surprinzator de gustos!
      Finalul cred ca il intuiti – pui, legume, sos de avocado si usturoi, eventual si o salata verde. Simplu, rapid si sanatos!

pui crocant

pui crocant

    • Cam asa arata cand luati o muscatura:

pui crocant

Comentarii (3)

Sigur voi incerca! Arata super! Imi imaginez si ce gust are…Bravo!

Foarte apetisanta reteta, sigur am s-o incerc. 😀

Mersi Arthur! Ma bazez pe tine 🙂

Posteaza un comentariu