Tocanita de ciuperci | Gatitul e libertate!

Tocanita de ciuperci

O tocanita buna si hranitoare in varianta de post si delicioasa in varianta de dulce! Incercati-o fiecare cum vi se potriveste.

Portii: 4

Timp preparare: 40 minute

Ingrediente

  • 500 g ciuperci (eu va recomand sa folositi pleurotus, sunt mult mai gustoase)
  • un morcov
  • o legatura ceapa verde
  • 3 catei usturoi
  • o legatura marar
  • un ardei iute
  • o conserva de rosii
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 linguri ulei
  • o lingurita zahar
  • sare, piper, boia iute
  • 100 ml vin alb (optional)
  • 100 g smantana (optional) amestecata cu o lingura rasa de faina

    tocanita de ciuperci - ingrediente

  • Se curata legumele, se taie ceapa si se pune la calit cu uleiul si 2 linguri de apa.
  • tocanita de ciuperci - calim ceapa

  • Se adauga morcovul ras si usturoiul taiat marunt sau facut pasta.
  • tocanita de ciuperci - adaugam morcovul

  • Se pun ardeiul iute, ciupercile, sare, piper, zahar, frunzele de dafin, boia iute si jumatate de pahar de apa si se lasa sa fiarba 15 minute.
  • tocanita de ciuperci - punem ciupercile

  • Se pun rosiile din conserva, pasate. Acum puteti adauga si vinul alb, daca nu tineti post.
  • tocanita de ciuperci - sos de rosii

  • Dupa 10 minute, gustati si condimentati extra daca este nevoie. Daca nu tineti post, adaugati smantana cu faina si mai fierbeti 5 minute. Adaugati mararul tocat si gata!
  • tocanita de ciuperci - marar

  • Merge de minune cu mamaliguta!
  • tocanita de ciuperci - prezentare

Posteaza un comentariu