Tocanita de ciuperci
O tocanita buna si hranitoare in varianta de post si delicioasa in varianta de dulce! Incercati-o fiecare cum vi se potriveste.
Portii: 4
Timp preparare: 40 minute
Ingrediente
- 500 g ciuperci (eu va recomand sa folositi pleurotus, sunt mult mai gustoase)
- un morcov
- o legatura ceapa verde
- 3 catei usturoi
- o legatura marar
- un ardei iute
- o conserva de rosii
- 2 foi de dafin
- 3-4 linguri ulei
- o lingurita zahar
- sare, piper, boia iute
- 100 ml vin alb (optional)
- 100 g smantana (optional) amestecata cu o lingura rasa de faina
- Se curata legumele, se taie ceapa si se pune la calit cu uleiul si 2 linguri de apa.
- Se adauga morcovul ras si usturoiul taiat marunt sau facut pasta.
- Se pun ardeiul iute, ciupercile, sare, piper, zahar, frunzele de dafin, boia iute si jumatate de pahar de apa si se lasa sa fiarba 15 minute.
- Se pun rosiile din conserva, pasate. Acum puteti adauga si vinul alb, daca nu tineti post.
- Dupa 10 minute, gustati si condimentati extra daca este nevoie. Daca nu tineti post, adaugati smantana cu faina si mai fierbeti 5 minute. Adaugati mararul tocat si gata!
- Merge de minune cu mamaliguta!