Arena bloggerilor - Mamaia 2012 | Gatitul e libertate!

Arena Bloggerilor – Mamaia 2012

Probabil unii dintre voi ati auzit de concursul “Arena Bucatarilor”, organizat de Selgros. Putini insa stiu ca pe langa concursul rezervat bucatarilor profesionisti din Romania cei de la GoodFood organizeaza si un mini-concurs, “Arena Bloggerilor”. Ei bine, eu am aflat despre concursul acesta in urma cu cateva luni, cand toata povestea s-a tinut in orasul meu, Brasov, eu neputand insa participa. Mi-a placut ideea, si printr-o potrivire grozava de evenimente am ajuns sa concurez la editia de la Mamaia! Multumesc mult Raluca (GoodFood) pentru invitatie si toata rabdarea necesara organizarii unui astfel de moment.

toata trupa la arena

Alaturi de mine au mai participat inca 4 fete,
Monica Roşu
, Cătălina Zaharescu, Andreea Niţu si Anca Feodor, toate dragute si foarte pricepute la gatit. Fetelor, sper sa treceti din cand in cand prin Brasov si sa avem ocazia sa stam la o poveste mai lunga, fie ea culinara sau nu 😉

bloggeri culinari

Ce am avut de facut acolo, va intrebati? Am primit un “cos” cu ingrediente ce trebuiau folosite obligatoriu la 3 retete – un aperitiv, un fel principal si un desert. Foarte interesante ingredientele, mi-am pus destul de mult mintea la contributie pentru a le folosi pe toate ca sa iasa ceva fain. Lista continea cam asa:
– cotlete de miel
– scoici
– dorada
– creveti
– foi de placinta
– ciuperci
– ardei gras
– zucchini
– branza telemea
– oua
– rosii
– bagheta
– smantana dulce pentru gatit
– smantana dulce pentru frisca
– ciocolata
– piersici
– pepene galben
– zmeura
– smochine proaspete

In plus erau si tot felul de ingrediente ajutatoare – faina, zahar, ulei, condimente…
Ce-am gatit cu toate astea va intrebati? Sa le luam pe rand:
1. Scoici imbatate in vin si fileuri de dorada, aromate cu usturoi si patrunjel, servite cu o bruscheta crocanta cu rosii, busuioc proaspat si ulei de masline extra-virgin.

2. Cotlet de miel cu rozmarin, usturoi, menta si vin, fragezit la cuptor pana se topeste in gura. Langa el – strudel cu ciuperci, un “castronel” de foi de placinta cu legume trase la tigaie in unt, crevete aromat facut la gratar si pesto din busuioc proaspat. Minusul de la preparatul asta a fost strudelul cu ciuperci, care s-a bronzat sus, dar nu s-a copt destul pe burta… Asta e, asa se intampla cand nu gatesti acasa 🙂

3. Desertul trebuia sa fie piesa de rezistenta… Adica un tort cu baza de negresa ciocolatoasa si mousse de pepene galben, sos proaspat de zmeura si fructe marinate in cognac servite in cunoscutul “castronel” din foi de placinta. Tortul mi-a facut insa o surpriza – s-a hotarat el asa ca e prea cald prin zona si ca nu are de gand sa se grabeasca la intarirea spumei de pepene galben… Asa ca am servit spuma intr-un castronel, ca pe un sos, iar negresa a ramas singura si neconsolata.

De clasat m-am clasat pe locul 3, insa ce m-a bucurat cu adevarat a fost ca am reusit sa fac fata caldurii, emotiilor (cam prea multe as zice eu), evenimentelor neprevazute, oboselii si diversilor vizitatori ai standului care tot incercau sa imi ia din ingrediente (unii au si reusit 😛 ). Perfectiunea n-am atins-o (probabil se furisase pe plaja 🙂 ) dar m-am simtit mai bine decat am crezut si am fost mandra de preparatele mele.

Ce mi-as fi dorit mai mult? Sa treaca juriul de la Arena Bucatarilor si pe la noi, nu pentru a juriza ci a mai da o parere, un sfat…

Premiul… l-am cheltuit deja pe o sumedenie de ingrediente ce o sa ne ajunga vre-un an… pentru cocktail-uri 🙂 Cine stie, poate trec la categoria barmani… sau nu 😛

PS: multumesc pentru poze fetelor de la GoodFood si sotului meu grozav, care a fost alaturi de mine si a avut  o rabdare de fier cat timp a durat toata nebunia 😉

Comentarii (2)

Felicitari..esti grozava!!! Vrem sa te vedem si la Master Chef!

Bravo si felicitari!

Posteaza un comentariu