Povestea mea despre pensiunea Craiul | Gatitul e libertate!

Pensiunea Craiul – Apuseni

Vara asta am fost pentru a treia oara la Pensiunea Craiul, din comuna Vidra, judetul Alba. Cum de am ajuns a treia oara la ei? Foarte simplu – ne-a placut mult de prima data cand i-am vizitat, asa ca ne-am facut abonament!

Cred ca sunteti un pic in ceata, asa ca haideti sa va explic : avem concediu 20+ zile pe an. Noi, oamenii obisnuiti, nu ne permitem sa mergem o luna in concedii scumpe, dar nici nu e ok sa ne pierdem vremea pe acasa. Si atunci care ar fi solutia? Simplu! Sa mergem undeva prin tara asta frumoasa, sa ne plimbam, sa ne relaxam si sa mancam ceva bun. Toate astea la un pret ok, desigur.

Dupa ce in primul an de vizita ne-am simtit foarte bine la ei, cei de la pensiune ne-au trimis o oferta de abonament pentru cazare, pentru 6 ani, la jumatate de pret. Am platit in avans toata suma, adica 1200 lei pentru 2 persoane, dar avem in fiecare an 5 nopti asigurate la ei, indiferent de modificarile de tarif care pot aparea.
Va intrebati cum de au reusit cei de la pensiune sa ma impresioneze asa de mult incat sa tot revin la ei? Pai sunt multe de spus, asa ca asezati-va comod si puneti-va ochelarii de citit pe nas (daca aveti asa ceva 😛 ).

Pensiunea este construita din lemn, in stil de cabana de munte. Nu are culori tipatoare si briz-brizuri care sa imi tulbure linistea pe care o caut in vacanta. Au terasa si curte in care poti sa te bucuri de peisaj si adierea vantului.
Foarte important pentru mine este ca in comuna respectiva sunt foarte putine pensiuni, lipsind astfel nebunia din zona Bran sau valea Prahovei.
Gazdele sunt foarte primitoare, te asteapta cu o placinta cu branza din partea casei, iti povestesc despre pensiune dar si despre obiectivele turistice din imprejurimi. Un lucru de apreciat la ei este ca au tinut cont de sugestiile noastre si am vazut schimbari in bine de la un an la altul (au izolat peretii, au schimbat saltelele incomode cu unele pe care iti e mai mare dragul sa dormi, au completat meniul,…). Sper din tot sufletul sa ramana asa mereu!

Cred ca abia asteptati sa atac si subiectul “bucatarie” 😀 Recunosc deschis: o iubesc pe bucatareasa lor! E o persoana vesela, care m-a facut mereu sa ma simt alintata. Va spun clar – nu va asteptati la chestii fitoase, ca nu o sa le gasiti la ei. Au mancare gustoasa, adevarata, traditionala! Daca va doriti frantuzisme, ocoliti-i! Altfel, e musai sa incercati “Varza ca la moti”, “Ciorba moteasca” (e facuta cu smantana, usturoi, carnati afumati si costita), grisul copt, placintele si gogosile! Eu una as manca gogosi in fiecare zi daca nu m-ar opri cantarul 😀 Incercati si vinul rosu de Recas la pahar, ceaiurile de plante culese de ei si siropurile de soc, menta, brad…
Va dau si un pont (gratis, da?:) ) ca sa aveti o experienta cat mai buna cu bucataria – alegeti-va meniul cu o zi inainte sau dimineata si povestiti despre el cu bucatareasa sau ospatarita. Tineti cont ca la bucatarie este o singura persoana, si e greu sa prepari 20 de feluri diferite in jumatate de ora 🙂 Noi mergem cu mai multi prieteni si incercam sa ne grupam cat de cat, comandand aproximativ aceleasi mancaruri la o masa. Asa evitati neplacerile de genul intarzierilor mari sau lipsa unui fel de mancare gatit.

Preturile sunt rezonabile si la cazare si la mancare – gasiti pe site-ul lor meniul ca sa va faceti o idee completa. Noi am platit in jur de 100 de lei/zi/2 persoane pentru 3 mese cu tot ce am vrut de mancare, ceai, lapte, vin si sirop.

O sa va mai povestesc si anii viitori cum a fost… deocamdata abia astept sa ma intorc la ei!

pensiunea Craiul vazuta de IriA

Comentarii (2)

Vin de Recas? Ma simt bine sa aud de el! Sunt din zona Recasului si ma bucur cand cineva il lauda!

Daca un produs e bun cum sa nu il laud?
Vinuri avem multe foarte bune in tara noastra, singurele probleme ar fi ca nu sunt asociate bine cu mancarea sau se beau la temperaturi aiurea 😛

Posteaza un comentariu