Parerea mea despre restaurantul Belvedere din Brasov | Gatitul e libertate!

Restaurant Belvedere Brasov

Lume, lume! S-a schimbat schimbarea! Am mancat, am savurat si am deliberat, Belvedere este noul meu restaurant preferat! Motivele? Pai, in primul rand ei sunt altfel, nu gasesti in meniu aceleasi 5 ciorbe de pe toate drumurile, aceleasi carnuri cu cartofi si muraturi, papanasii si clatitele ce pe mine ma sufoca! La ei meniul se citeste cu atentie, cu pofta crescanda, incercand sa iti dai seama de unde au scos asemenea idei si combinatii! Eu una nu stiu niciodata ce sa aleg… as vrea sa le gust pe toate, iar singurul care ma opreste este… portofelul 😀
Dupa ce in final te hotarasti ce iti doresti, in timp ce astepti te rasfata cu ceva din partea casei…un paharel cu o supa-crema inedita, o felie de rulada de carnuri cu cine stie ce sos, o tarta cu legume, tort cu branza si verdeturi, si lista de mici delicii poate continua. Nu am nimerit niciodata acelasi lucru, mereu m-au surprins cu ceva nou, ceva ce nu se gaseste in meniu.

Locatia in sine este una dintre cele mai bune posibile – pe drumul spre Poiana Brasov, la ultimul etaj al hotelului cu acelasi nume, astfel incat prin geamurile mari sa ai o priveliste splendida catre orasul vechi si Tampa. Daca mai nimeresti si un apus de soare frumos, relaxarea e garantata.

Servirea…
Este incredibila, de la inceput pana la sfarsit. Hainele iti sunt duse la garderoba, domnisoarele zambesc, ospatarii sunt spirt, seful de sala este atent si te ajuta cu orice. Dupa ce iti este adus orice fel de mancare, cineva trece sa verifice daca este totul ok. O sa spuneti ca asta se mai intampla si in alte parti… E adevarat, insa aici s-a intamplat sa o aud pe cea care ne tot intreba, transmitand la bucatarie parerile si intrebarile noastre, lucru ce ma face sa ma simt cu adevarat bine tratata.
Toata servirea este ca o masinarie nemteasca bine pusa la punct, nimeni nu isi permite glume deplasate cu clientii cum am intalnit in alte parti. Am fost la ei de vreo 7-8 ori deja si nu am observat decat imbunatatiri.

Meniul
Dupa cum spuneam mai sus, meniul este ceva deosebit. Ca sa va faceti o parere puteti sa va uitati pe site-ul lor aici Momentan meniul nu este actualizat, insa va puteti da seama de combinatii si de preturi. La fiecare cateva luni meniul se schimba aproape in totalitate, tinand seama si de sezon (de exemplu vara au o serie de supe reci si racoritoare). Nu am auzit niciodata de la ei ca nu ar avea una si alta, si luati in calcul ca ei chiar au o multitudine de preparate si ingrediente dintre cele mai sofisticate.
Am mancat la ei de toate… si a la carte, si la botezul nepotelului meu. Toate au fost de la bune in sus. Supele crema sunt aromate si gustoase si toate vin cu o frigaruie dintr-o carne potrivita. De exemplu cele din poza sunt: “Crema de sfecla rosie cu frigaruie din piept de rata afumat si spuma de mere coapte” si “Crema de rucola cu frigaruie din somon marinat si spuma de limete”. Cum vi se par?

rucola si somon, sfecla si rata

Cel mai mult imi place consome-ul de fazan – o supa limpede si gustoasa, cu legume fierte fix cat sa isi pastreze din gust si textura (mai spre al-dente adica), taitei de casa, bucatele de carne dar mai ales un fel de galuste-perisoare, facute cu carne, fara orez, condimentate excelent. Mmmm!

Ca feluri principale, nici nu stiu ce m-a impresionat mai mult… Am mancat si piept de rata, si scoici Saint Jaques cu milles feuilles de ficat de gasca, si cotlete de berbecut, si muschi de vita, muschi de porc, pui, curcan, dorada, somon, pastrav… Toate au avut garnituri din legume diferite, sosuri din cele mai interesante, spume ce iti iau ochii si se topesc instantaneu cand le pui pe limba, lasand in urma doar o usoara aroma… Nici nu stiu ce mi-a placut mai mult, insa judecand dupa impact as face un top 3 din ficatul de gasca insotit de mere caramelizate, pieptul de rata cu sos de fructe de padure si castane si muschiuletul de miel cu fasole verde cu pere si bacon,pireu de vinete coapte si legume. Poza va pun cu una singura : “File de curcan umplut cu muschi de vaca in mantie de alune de padure si sirop de artar, frigaruie din fudulii de curcan, strudel cu ciuperci si
prajitura de morcov cu ghimbir”

Singurul capitol la care mai au de lucrat ar fi deserturile. La ei, majoritatea deserturilor contin o prajiturica si sorbet-uri si inghetate. Cum e si “Sarlota din fructe de padure cu parfait din dulceata de nuci verzi pe biscuite de ciocolata si inghetata de curacao pe mousse de capuccino”

Prajiturile sunt foarte bune, insa si foarte mici. Iar inghetatele si parfe-urile rar m-au impresionat. In general mi s-au parut un pic cam fade… Apreciez insa ca oamenii muncesc, le schimba si imbunatatesc constant.

Nu stiu daca mai este nevoie sa spun ca prezentarea este cea mai frumoasa pe care am vazut-o pana acum (nu punem la socoteala televizorul, da? 🙂 ) As mai adauga si ca echipa de bucatari participa constant la diverse concursuri culinare nationale, de unde se intoarce de obicei cu premiile cele mai mari. Au un perete cu medalii si cupe – le puteti admira cand reusiti sa va luati privirea de la mancare si peisaj 😉

Preturi
-aperitivele pornesc de pe la 25 de lei si urca inspre 50, in functie de ingrediente

-supele sunt in jur de 12 lei

-felurile principale iau startul pe la 30-35 de lei si urca… pana sar de 100 de lei – tineti minte ca toate includ si garnituri.
De curand au introdus in meniu un preparat pentru 2 persoane, homar cu garniturile de rigoare, pe la 175 de lei daca nu ma insala memoria. Cam asta ar fi cel mai scump 🙂
Ultima data am mancat scoici Saint Jacques, cu legume, milles feuilles din ficat de gasca cu chipsuri de cartofi si mere caramelizate si nu mai stiu ce reductie – 74 de lei. Recunosc, aici m-am intins cam mult, de obicei imi iau un preparat in jur de 40 de lei si este perfect 🙂

-deserturile sunt toate 15 lei si dupa cum spuneam contin mai multe mici preparate (prajiturele, creme, sorbet-uri, inghetate si sosuri)

De fiecare data cand se schimba meniul, se schimba si o combinatie numita “Meniul Belvedere”. Acesta costa in jur de 65 de lei si contine aperitiv, o supa-crema, fel principal si desert. Preparatele nu se regasesc si separat in meniu. Pentru tot ce contine pretul este foarte bun – am incercat pana acum si meniul lor de vara, si cel de iarna, mereu am fost fost multumiti si va spun doar atat – rezervati-va pentru el cel putin 2 ore.

Concluzia ar fi ca preturile sunt un pic mai mari, insa prefer sa ies mai rar si sa le fac lor o vizita decat sa arunc banii pe snitele, gratare, papanasi, ciorbe de burta, cartofi si muraturi 😀 Daca veti face un calcul veti vedea ca la Belvedere primiti nu doar ingrediente mai scumpe, ci si o adevarata opera de arta in farfurie, combinatii ce va alinta papilele si va uimesc simturile, un peisaj grozav si o atmosfera relaxanta. Daca va doriti asa ceva, faceti-le o vizita, eu una sigur o sa mai merg la ei… ori de cate ori vreau sa ma inspir si sa ma alint – pun bani la pusculita numai si numai pentru ei 😀

Nota pentru ei data de IriA la 31 Ianuarie 2012 : 4.5 din 5
****1/2

*** Pozele sunt luate de pe pagina lor de Facebook – voi incerca sa nu uit data viitoare sa fac si eu cateva poze, ca sa le schimb pe acestea. ***

Comentarii (3)

sa gatesti bine, e o arta, sa-l faci fericit pe cel de la masa,e o adevarata realizare si satisfactie atit pt bucatar cit si pt cel ce maninca…e adevarat…sunt buni…am mincat si eu acolo si am fost cu adevarat multumita..in afara ca gatesc si “altceva” este si “ceva bun”…merita felicitari!!!

Intr-adevar, prezentarea Restaurantului Belvedere Brasov ai descris-o foarte bine, subscriu. Am mancat la ei in diverse ocazii si au o mancare foarte buna (nu mai punem la socoteala aspectul impecabil in care ti-e prezentata). Felicitari 🙂

Îmi place cum i-ai descris. Dacă nu am avut poftă de ceva bun… acum sigur am. :))
Mâncăruri alese, una și una! Dar fără pâine, da? Cel puțin eu m-am lecuit. :p

Posteaza un comentariu