Restaurant Cabana Vanatorilor - Predeal | Gatitul e libertate!

Restaurant Cabana Vanatorilor – Predeal

Pana acum, acesta este restaurantul meu preferat! Ca de obicei, recunosc ca sunt subiectiva, dar fiind la mine “acasa” imi permit 😀 Am aflat de el dintr-un articol de ziar, scris despre unul dintre cei mai buni bucatari romani – Stefan Bercea. El si familia lui au preluat acest restaurant si imi place ce au realizat.
Am fost de 2 ori pana acum aici si abia astept sa mai ajung… Ia sa va povestesc cum a fost:

Servirea
Personalul mi se pare amabil si foarte bine instruit. Cunosc ceea ce iti vand, iti aduc si iti prezinta frumos mancarea.

Meniul
O frumoasa imbinare a bucatariei romanesti cu preparate deosebite din carnuri mai speciale (fazan, iepure, rata, caprioara, cerb, mistret..). M-a impresionat foarte placut ca desi am mers o data in timpul saptamanii, seara, toate preparatele erau disponibile. Stiu, asta ar trebui sa fie normalitatea, insa nu o data mi s-a intamplat sa mi se spuna in restaurante banale “nu mai avem aia,nici aia si nici ailalta” :D. Si inca ceva ce imi place la ei : mancarea arata foarte bine in farfurie, unele feluri ai impresia ca au aterizat dintr-un restaurant frantuzesc!

Preparate si preturi (cu aproximatie, ca ma lasa memoria 🙂 )
– gustare vanatoreasca – cam 30-35 de lei – 4 tipuri de preparate, dintre care cel mai mult mi-a placut pieptul de rata afumat, servit cu un fel de dulceata de fructe de padure (spun “un fel de” pentru ca avea si vin in compozitie si nu era exagerat de dulce)

– tocana de caprioara pentru 2 persoane (85 de lei?) – servita intr-un vas de ceramica acoperit cu aluat. In momentul in care spargi acea crusta de aluat, pofta de mancare iti vine imediat! Inauntru gasesti carne frageda, ciuperci, cartofi si un sos numai bun, cu ceva usturoi. Bun, destul, o surpriza frumoasa, numai buna de incercat cu o persoana draga.

– iepure de casa cu ciuperci (36 de lei) – aici este inclusa si garnitura, mai exact 2 “chiftele” de cartofi. Avand in vedere ca prin oras atata te costa o portie de pui mai interesanta, am fost multumita de pret. Mai mancasem o singura data iepure si aveam impresia ca e tare si atos. Ei bine, asta a fost foarte fraged si bun.

– creier pane (in jur de 20 de lei) – destul de fad, singurul preparat care nu m-a impresionat. Acasa imi iese mai bun 😛

– prajitura de casa, cu afine (10-12 lei) – calda, foarte buna, servita cu putina inghetata si prezentata foarte frumos.

Dupa ce mai merg o sa va povestesc si despre alte chestii incercate la ei. Pana atunci poate le faceti si voi o vizita, eu zic ca merita sa platiti un pic mai mult ca sa incercati ceva mai deosebit. Imi spuneti si mie cum a fost, da? 😉

Comentarii (3)

Nu stiu cum sunt preparatele deoarece sambata seara locatia arhiplina , fiind 7 persoane la masa ospatara a omis comanda mea dupa 1 ora de asteptat si mi’a adus ceea ce a zis ea ca este gata mai repede
Groazic de fum
De ne reomandat
De ocolit pe viitor

Oh, imi pare rau ca ai avut o asemenea experienta Clara. Nu suna deloc bine ce ai patit… Ce-i drept, eu nu am mai trecut de mult pe la ei…

Sunt de acord cu tine!:)

Posteaza un comentariu